latinica  ћирилица
26/05/2023 |  07:11 ⇒ 12:06 | Autor: TANЈUG

Vučić: Na skupu "Srbija nade" ponudiću nova rješenja i dijalog

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će na današnjem skupu "Srbija nade" ponuditi nova rješenja i dijalog sa onima koji misle drugačije.
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ) -
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ)

- Trudiću se da govorim pomirljivim jezikom, ponuditi nova rješenja i nove stvari i pozvati na dijalog one koji misle drugačije. Ne zato što sam slab, ne biste vjerovali kolika je moja unutrašnja snaga danas i juče. Imam neuobičajeni mir i moja uloga će se od ponedjeljka promijeniti. Imaćemo skup i o tome ću pričati - rekao je Vučić za TV Pink.

Dodao je da u demokratijama ne mogu svi da mislite isto, normalno je da ima više demonstrancija, ali je normalno da se te tenzije rješavaju izborima.

- Postoji procedura kako se smjenjuje predsjednik i morate da skupite potpise dvije trećine narodnih poslanika. Oni to nemaju i rekao sam im da ću im pomoći u tome, ali onda se ide na referendum i ako narod kaže da je za smjenu predsjednika, ja sam smijenjen. Ali ako narod kaže da nisu, onda su oni u problemu - ukazao je Vučić.

Istakao je da u Srbiji postoje jasno propisane zakonske procedure i da se u Srbiji neće biti "Majdana" i zauzimanja zgrada.

- Mi smo ih pustili prošli put, ne zato što ne možemo da sačuvamo Skupštinu, već da bi se vidjelo ko sprovodi nasilje i da ljudi vide da se trudimo da im riječima objasnimo da ne čine krivična djela. Tek kada su uši u Skupštinu i počeli da ruše, policija je reagovala. Tako je bilo i sa RTS-om - podsjetio je Vučić.