latinica  ћирилица
26/05/2023 |  08:59 ⇒ 09:03 | Autor: RTRS

Završen humanitarni turnir "Šah iz bloka" za porodicu Gašić iz Banjaluke, Kekić šampion

Šahovski klub "GAMBIT" Banjaluka ugostio je 60 mladih takmičara na humanitarnom turniru "Šah iz Bloka" - 18. "GAMBIT Banjaluka Grand Prih" turnir za djecu, koji je bio treći u mini seriji od šest turnira za 2023. godinu.
Humanitarni turnir "Šah iz bloka", GAMBIT - Foto: Ustupljena fotografija
Humanitarni turnir "Šah iz bloka", GAMBITFoto: Ustupljena fotografija

U saradnji sa organizacijom "Srbi za Srbe" podržana je velika akcija prikupljanja donatorskih sredstava za izgradnju kuće za osmočlanu porodicu "Gašić" iz Banjaluke, tako da je sav prihod od kotizacije uplaćen za tu namjenu.

Šampionsku titulu je osvojio Naid Kekić iz Cazina sa osam poena, srebro je pripalo njegovom bratu Ahmedu Kekiću sa osam poena, ali slabijim dodatnim kriterijumima, dok je treće mjesto osvojio domaći takmičar banjalučkog "GAMBIT-a" Aleksej Banjac sa sedam poena.

Prije ceremonije svečanog otvaranja turnira, takmičarima i prisutnim gostima prikazan je kratki film o humanitarnoj organizaciji "Srbi za Srbe", a "Šah iz bloka" - 18. "GAMBIT Banjaluka Grand Prix" turnir za djecu.

Nemanje Šipka, predsjednik ŠK "GAMBIT" Banjaluka se zahvalio mladim šahistima uz napomenu da su svojim učešćem na humanitarnom turniru svi već pobjednici kao i da je ovo mala simbolična pomoć porodici Gašić ali, nada se, velika i snažna poruka i pouka.

Pravo nastupa su imali takmičari do 18 godina starosti iz škole šaha "GAMBIT" Banjaluka, grupe top i kraljica, te pozvani gostujući takmičari iz drugih gradova i opština.

Odigrano je ukupno devet kola po Švajcarskom sistemu uz tempo igre od osam minuta po igraču za cijelu partiju plus četiri sekunde za svaki odigran potez, a konačnu tabelu pogledajte ovdje.