latinica  ћирилица
26/05/2023 |  09:32 ⇒ 09:35 | Autor: B92

Piksi dobitnik Majske nagrade

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković dobitnik je Majske nagrade.
Dragan Stojković Piksi (Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg) -
Dragan Stojković Piksi (Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg)

To priznanje dodjeljuje Sportski savez Srbije tradicionalno svake godine najzaslužnijim sportistima, sportskim savezima, organizacijama, sportskim stručnjacima i novinarima.

Na svečanosti održanoj u Velikoj sali opštine Stari grad, u prisustvu ministra sporta u Vladi Republike Srbije Zorana Gajića, najveće društveno-sportsko priznanje u Srbiji strategu Orlova uručio je predsjednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

- Želio bih da se zahvalim Sportskom savezu Srbije, predsjedniku Štefaneku i svima koji su mi ukazali čast i dodijelili mi ovo prestižno priznanje. Majska nagrada ima veliku tradiciju i osjetio sam i prošle godine šta znači biti među laureatima. Svaka nagrada mene i moje igrače obavezuje da budemo još bolji. Trudićemo se i dalje da budemo na visini zadatka i velikih očekivanja fudbalske Srbije. Naredni cilj je da posle 24 godine pauze, izborimo plasman na završni turnir Evropskog prvenstva i daćemo sve od sebe da to i ostvarimo - rekao je po završetku svečanosti Stojković.

Podsjetimo, prošle godine Majska nagrada pripala je i Fudbalskom savezu Srbije, kao najuspješnijoj sportskoj organizaciji u zemlji.