latinica  ћирилица
26/05/2023 |  10:23 ⇒ 10:23 | Autor: RTRS

Predložen pritvor za lice iz Gradiške zbog obljube djeteta

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložilo je pritvor za lice čiji su inicijali K.S. /39/ iz Gradiške osumnjičeno za obljubu trinaestogodišnjakinje.
Okružno javno tužilaštvo - Foto: RTRS
Okružno javno tužilaštvoFoto: RTRS

Lice K.S. osumnjičeno je da je počinilo krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina na štetu trinaestogodišnjakinje u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, saopšteno je iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka je, nakon ispitivanja osumnjičenog, Okružnom sudu u Banjaluci predložio pritvor zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te ponoviti krivično djelo.

Pritvor je predložen i zbog vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje može biti izrečena kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda - uznemirenju javnosti.

O prijedlogu za određivanje pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.