latinica  ћирилица
26/05/2023 |  11:30 ⇒ 12:55 | Autor: RTRS

Banjaluka: Nisu ispoštovani tehnički propisi na objektu u izgradnji sa kojeg je pao radnik

Do pada radnika sa visine od devet metara na gradilištu stambenog objekta u izgradnji u Banjaluci došlo je zbog izvođenja radova suprotno tehničkim normama i propisima, saopšteno je iz banjalučke Policijske uprave.
Ministarstvo unutrašnjih poslova, PU Banjaluka - Foto: RTRS
Ministarstvo unutrašnjih poslova, PU BanjalukaFoto: RTRS

Pripadnici banjalučke policije i republički inspektor zaštite na radu izvršili su uviđaj na gradilištu stambenog objekta sa kojeg je juče pao radnik, a inspektor je utvrdio da nisu poštovani tehniki propisi i norme na gradilištu.

Policijska uprava Banjaluka preduzima mjere i radnje s ciljem dokumentovanja krivičnog djela stvaranje opasnosti nepropisnim izvođenjem građevinskih radova, navodi se u saopštenju.

Nadležnoj policijskoj stanici juče je u 8.40 časova prijavljeno da je u Banjaluci na gradilištu stambenog objekta u izgradnji sa visine oko devet metara pao radnik, usljed čega je zadobio tjelesne povrede.

Povrijeđeno lice zbrinuto je na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu stvaranje opasnosti nepropisnim izvođenjem građevinskih radova.