latinica  ћирилица
26/05/2023 |  12:14 ⇒ 12:15 | Autor: SRNA

Tužilaštvo preuzima postupak protiv majke dječaka koji je počinio ubistva u školi

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da preuzima pretkrivični postupak od Prvog osnovnog javnog tužilaštva protiv M.K, majke dječaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio osmoro učenika i radnika obezbjeđenja, a ranio nastavnicu i još šestoro učenika, od kojih je jedna djevojčica u kasnije preminula.
Policija ispred OŠ "Vladislav Ribnikar" (foto: TANJUG / ZORAN ŽESTIĆ) -
Policija ispred OŠ "Vladislav Ribnikar" (foto: TANJUG / ZORAN ŽESTIĆ)

Predmet će biti preuzet radi koncentracije dokaza jer se pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu već vodi krivični postupak protiv dječakovog oca V.K, poručili su iz Višeg javnog tužilaštva.

Pretkrivični postupak protiv majke vodi se kako bi se utvrdilo da li se u njenim radnjama stiču elementi krivičnog djela zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica.

Protiv dječakovog oca vodi se istraga zbog krivičnog djela teška djela protiv opšte sigurnosti, a biće ispitano i da li se u njegovim radnjama eventualno stiču elementi krivičnog djela zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica.

Više javno tužilaštvo apeluje na medije da ne objavljuju fotografije i imena stradalih u tragediji koja se 3. maja dogodila u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

Tužilaštvo je pozvalo medije da se uzdrže od objavljivanja neprovjerenih informacija i nagađanja, jer to, kako se ukazuje, ne samo što škodi istrazi, već duboko povređuje osjećanja porodica stradalih.