latinica  ћирилица
26/05/2023 |  13:10 | Autor: SRNA

Građani Crne Gore predali 296 komada oružja

Građani Crne Gore su od 8. maja do danas policiji predali 296 komada vatrenog oružja, 13.485 komada municije različitog kalibra, 32 minsko-eksplozivna sredstva i 157 dijelova oružja, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova, koje, uz podršku Misije OEBS-a, nastavlja sa intenzivnijim sprovođenjem kampanje "Poštuj život - vrati oružje.
Oružje - Foto: SRNA
OružjeFoto: SRNA

Uprava policije Crne Gore je 8. maja pozvala građane da shodno Zakonu o oružju mogu bez bilo kakvih pravnih posljedica nesmetano i dobrovoljno policiji predati vatreno oružje bez obzira na to da li oružje posjeduju u ilegalnom ili legalnom vlasništvu i nezavisno o kojoj kategoriji vatrenog oružja je riječ.

U saopštenju se navodi da je od stupanja na snagu Zakona o oružju vraćeno 2.315 komada vatrenog oružja, 49.712 komada municije različitog kalibra, 419 minsko-eksplozivnih sredstava i 1.285 dijelova oružja.

- Imajući u vidu nemile događaje koji su se dogodili u prethodnom periodu u regionu, ali i kod nas, Ministarstvo unutrašnjih poslova - Uprava policije, u saradnji sa Misijom OEBS-a u Crnoj Gori sprovodi kampanju s ciljem podizanja svijesti građana o zloupotrebi lakog i malokalibarskog oružja - navodi se u saopštenju.