latinica  ћирилица
26/05/2023 |  13:59 ⇒ 14:01 | Autor: SRNA

Sa Predstavništvom Srpske u Beču pokrenuta akcija "Svaki Srbin jedan evro mjesečno"

Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Banjaluke i Predstavništvo Republike Srpske u Beču pokrenuli su humanitarnu akciju "Svaki Srbin jedan evro mjesečno", a akcija je namijenjena za opremanje Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici koji je izgrađen zahvaljujući humanitarnim akcijama u Srpskoj.
Dnevni centar "Podrži me" - Foto: RTRS
Dnevni centar "Podrži me"Foto: RTRS

Dnevni centar namijenjen je za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju i uopšte višečlanim srpskim porodicama na Kosovu i Metohiji.

Predsjednik Odbora Milorad Arlov rekao je Srni da je potpisan memorandum o saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Beča i prenesena ideja mnogim srpskim udruženja u Beču i Austriji.

- Promociju sa prvim uplatama planiramo sredinom juna u Beču u organizaciji šefa Predstavnštva Mladena Filipovića sa srpskim udruženjima i klubovima - rekao je on i podsjetio da je memorandum o saradnji potpisan početkom marta u Beču.

Prema njegovim riječima, prve donacije uplatile su dvije porodice iz Republike Srpske na godišnjem nivou po 25 KM - ljemački penzioner Luka Štrbac sa suprugom koji žive u Krupi na Uni i Slavko Basara, u ime višečlane porodice iz Banjaluke koja ima petoro djece.

On je zahvalio za humanost i podršku ovoj posebnoj akciji koja će stalno trajati, a koju su pokrenuli u Beču, evropskoj metropoli gdje živi oko 200.000 Srba.

- Hvala Mladenu Filipoviću, šefu Predstavništva Republike Srpske u Beču. Pozivamo sve humane ljude u Srpskoj i dijaspori da skromnih jedan evro ili dvije KM mjesečno pomognu ovu djecu i mlade i višečlane srpske porodice na Kosovu i Metohiji jer natalitet i djeca budućnost su svake nacije, pa tako i naše srpske - kaže Arlov.

Donacije u Republici Srpskoj mogu se uplatiti na žiro račun Odbora: 5551000034196445.