latinica  ћирилица
26/05/2023 |  15:43 ⇒ 15:45 | Autor: sputniknews.com

Olga Danilović furioznom igrom izborila Rolan Garos

Srpska teniserka Olga Danilović na dominantan način izborila je plasman u glavni žrijeb Rolan Garosa, nakon što je u dva seta rezultatom 6:2, 6:4 za sat i 25 minuta pobijedila Eriku Andrejevu.
Olga Danilović (Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON, ilustracija) -
Olga Danilović (Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON, ilustracija)

Olga je "ugasila" san ruskih sestara Mire i Erike da bi zajedno mogle da nastupe u Parizu, jer je stala na put starijoj od sestara Andrejev.

Prethodno je Mira priredila najveću senzaciju u Gradu svjetlosti jer se kroz kvalifikacije domogla glavnog žrijeba.

Ubrzo poslije nje, to je pošlo za rukom i Olgi Danilović koja je poput brzog voza "protutnjala" kroz kvalifikacije pariskom šljakom do ostvarenja cilja i plasmana na Rolan Garos što je bio imperativ.

Olga je uspjela da opravda ulogu favorita protiv Ruskinje koja je 147. na svijetu, dok je Danilovićeva 104. na VTA listi.

Na samom startu ćerka legendarnog košarkaša Predraga Saše Danilovića napravila je brejk, da bi uslijedila potvrda. Nije se na tome zaustavila Olga već je nastavila da "melje" rivala i ekspresno je bilo 4:0.

Erika Andrejeva je tek iz trećeg pokušaja na sopstveni servis uspjela da dođe do prvog gema u meču – 1:4.

Ipak, dva brejka bili su prevelika prednost za 22-godišnju Srpkinju koja je rutinski na kraju osvojila uvodni set rezultatom 6:2 za samo 39 minuta igre.

Drugi set donio je izjednačenu borbu. Igralo se gem za gem, obje teniserke sebično su čuvale svoj servis, da bi Olga u sedmom gemu uspjela da dođe do brejka i to bez izgubljenog poena.

Tada je definitivno bilo jasno da je Olga zrela za plasman u glavni žrijeb Rolan Garosa, ali nije moglo da protekne bez drame.

Već u sljedećem je dopustila sebi luksuz da Ruskinja dođe do ribrejka - 4:4. a, onda novi bljesak u režiji Olge Danilović i još jedan brejk za novo vođstvo. Servirala je zatim za pobjedu i bez problema je uspjela da slavi rezultatom 6:4 u drugom setu.

Podsjetimo, prije Olge i Hamad Međedović je uspješno prebrodio kvalifikacije u Parizu i naći će se na Rolan Garosu.