latinica  ћирилица
26/05/2023 |  17:04 ⇒ 19:13 | Autor: RTRS

Fićović za RTRS: Situacija na sjeveru Kosmeta i dalje napeta (AUDIO)

Takozvana kosovska policija je asistirala albanskim gradonačelnicima da uđu u intistucije privremenih organa u opštinama Zvečani, Zubin potom i Leposavić i situacija je napeta, rekla je za RTRS Maja Fićović, novinar i urednik Radija Kosovska Mitrovica.


Leposavić (Foto: FOTO TANJUG/ DOPISNIK KiM/ bg) -
Leposavić (Foto: FOTO TANJUG/ DOPISNIK KiM/ bg)

Istakla je da su Srbi ove gradonačelnike bojkotovali.

- Trenutno se nalazim u Sjevernoj Mitrovici, bila sam tokom cijelog dana u Zvečanu. Reklo bi se da je u gradu mirno, ali i napeto. U prijepodnevnim satima u Zvečanu je takozvana kosovska policija, asistirala albanskim gradonačelnicima da uđu u intistucije privremenih organa u opštinama Zvečani, Zubin Potok i Leposavić. Srbi su ove gradonačelnike bojkotovali, te nisu izašli na izbore - rekla je Fićovićeva.

Dodaje da su u jednom trenutku čule sirene za uzbunu, te da su u Zvečanu zatekli Srbe, koji su mirnim protestom htjeli da zabrane ulazak.

- Bačen je suzavac, šok bombe, a čule su se i pucnjave. Bilo je i povrijeđenih. I dalje su takozvane specijalne jedinice kosovske policije oko zgrade opštine Zvečan, situacija je zaista napeta - dodaje Fićović.

Kaže, sve je potpuno zatvoreno, od apoteka, do škola.