latinica  ћирилица
26/05/2023 |  22:09 ⇒ 22:10 | Autor: Agencije

Putin: Pred Rusijom svijetla budućnost

Rusija ima svijetlu budućnost, rekao je danas predsjednik Vladimir Putin i ukazao na ogromne resurse zemlje.
Poslovni forum u Moskvi (Foto: EPA//MIKHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL) -
Poslovni forum u Moskvi (Foto: EPA//MIKHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL)

- Svi imaju budućnost, ali je ključno pitanje kakva će biti. Uvjeren sam da Rusija ima svijetlu budućnost. Prvo, zato što znamo šta želimo i koja sredstva koristimo da ostvarimo svoje ciljeve. Drugo, imamo ogromne resurse, prije svega ljudske - rekao je Putin na sastanku sa članovima organizacije "Poslovna Rusija".

On je istakao i snažan obrazovni sistem zemlje, navodeći da su posljednjih decenija osnovali odlične škole.

Obraćajući se predsjedniku "Poslovne Rusije" Alekseju Repiku, koji je istakao potrebu ponovnog fokusiranja na tržišta koja se brzo razvijaju, Putin je napomenuo da je Rusija to počela mnogo prije nego što je nastala trenutna situacija.

- Tržišta koja se brzo razvijaju počela su ubrzano da se razvijaju ne zbog situacije u Ukrajini, već zbog objektivnih okolnosti u vezi sa promjenama u strukturi globalne ekonomije i pojavom novih globalnih lidera. Taj proces traje decenijama, samo što stvari sada postaju sve očiglednije - pojasnio je Putin.

On je naveo da su fokus počeli postepeno ranije da mijenjaju, da to nije bilo zbog trenutnih tragičnih događaja.

- Јednostavno smo unaprijed razumjeli gdje su ti centri rasta globalne ekonomije. Nažalost, još nismo uspjeli da uradimo sve što smo planirali - zaključio je Putin, prenio je TASS.