latinica  ћирилица
27/05/2023 |  08:13 ⇒ 10:59 | Autor: RTRS

Arsenijević: Srbima na Kosmetu je data jasna poruka da se trebaju iseliti (VIDEO)

Na sjeveru Kosmeta šok-bombe, suzavac, barikade, na desetine povrijeđenih. Ovako bi se, ukratko, mogao opisati jučerašnji dan u tri opštine na Kosovu i Metohiji. Policija samoproglašenog Kosova vozilima je blokirala prilaze zgradama opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić na sjeveru Kosmeta, u koje su ušli novoimenovani predsjednici.
Aleksandar Arsenijević - Foto: RTRS
Aleksandar ArsenijevićFoto: RTRS

U sukobima policije i građana povrijeđeno je nekoliko desetina ljudi. Јedan od povrijeđenih u Zvečanu je Aleksandar Arsenijević iz Građanske inicijative "Srpski opstanak" koji je za RTRS ispričao šta se juče dogodilo.

- Došao sam ispred svog naroda kao što bi to uradio svaki politički lider. Oni su slušali moje savjete. Govorio sam im da podignu ruke uvis da policija vidi da niko nema oružje. Bio sam u direktnom kontaktu sa komandantom policijske jedinice. Uprkos njegovom obećanju policija je upotrijebila suzavac i krenula da batina srpski narod. A onda su uslijedile šok bombe - priča Arsenijević.

On ističe da je jutros mirno u Zvečanu i da je policija prisutna na ulazu u opštinu. Dodaje da su građani nervozni i bijesni zbog svega što se desilo jer su blokirane zgrade koje su ujedno i sjedište privremenih institucija Srbije na KiM.

- Nisam želio da vjerujem da su incidenti na KiM poruka da se Srbi isele sa Kosmeta jer mi stvarno želimo suživot, ali moje komšije Albanci izgleda da to ne žele i to su nam juče jasno stavili do znanja - poručio je Arsenijević.