latinica  ћирилица
27/05/2023 |  11:46 ⇒ 15:27 | Autor: sputniknews.com

Lavrov: Ukrajina je teroristička država

Ukrajina je teroristička država, oni sami sebe predstavljaju kao takve, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov komentarišući prijetnje Kijeva na račun ruskog predsjednika Vladimira Putina.
Sergej Lavrov (Foto: EPA-EFE/KIRILL KUDRYAVTSEV / POOL) -
Sergej Lavrov (Foto: EPA-EFE/KIRILL KUDRYAVTSEV / POOL)

On je u emisiji "Moskva.Kremlj.Putin", čiji je dio na svom Telegramu objavio novinar Pavel Zarubin, rekao da SAD i Velika Britanija u svjetlu izjava da je Putin meta za odstrel počinju da se pitaju koliko je kijevski režim adekvatan.

- Nimalo ne sumnjam da oni koji povlače konce u Vašingtonu i Londonu počinju da se pitaju koliko su ti ljudi adekvatni. Nadam se da će uslijediti sankcije tim tzv. rukovodiocima. Sve te izjave, da treba ubijati Ruse širom svijeta (savjetnik šefa kancelarije predsjednika Ukrajine i sekretar SNBO Aleksej Danilov), a sada i lične prijetnje prema rukovodiocima suverene države Rusije – to su ozbiljne stvari - rekao je Lavrov i dodao da i Zapad mora da odgovara zbog tih riječi.

Podsjetimo, zamjenik šefa ukrajinske obavještajne službe Vadim Skibicki rekao je za Velt da je Putin na vrhu liste ciljeva te službe.

Ovo nije prvi put da ukrajinski zvaničnici prijete terorističkim napadima ruskim zvaničnicima i pristalicama vojne operacije. Tako je početkom maja šef obavještajne uprave ukrajinskog Ministarstva odbrane Kiril Budanov izjavio da je Kijev "ubijao i ubijaće Ruse bilo gdje u svijetu do potpune pobjede Ukrajine".

Ranije je pres služba Kremlja saopštila da je tokom noći 3. maja kijevski režim pokušao da izvede napad dronovima na kremaljsku rezidenciju ruskog predsjednika Vladimira Putina. Dvije letelice su onesposobljene, a u napadu nije bilo žrtava ni materijalne štete. Portparol predsjednika Dmitrij Peskov kasnije je rekao da Putin u tom trenutku nije bio u Kremlju.