latinica  ћирилица
27/05/2023 |  13:17 ⇒ 14:11 | Autor: TANЈUG

Vučić predložio Miloša Vučevića za novog predsjednika SNS

Predsjednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić predložio je danas na vanrednoj skupštini stranke u Kragujevcu za svog nasljednika Miloša Vučevića.
Aleksandar Vučić (Foto: Tanjug/Nebojša Raus) -
Aleksandar Vučić (Foto: Tanjug/Nebojša Raus)

- Znam koliko voli stranku - rekao je Vučić za Vučevića i naglasio da Vučevića zna kao čovjeka odanog SNS, čovjeka iz dobre porodice, ali i posvećenog ideji samostalne nezavisne i prosperitetne Srbije.

- Vjerujem da će uz našu podršku moći da da još više - rekao je Vučić.

Naglasio je da danas kada se nalazi u poziciji u kojoj je bio i Tomislav Nikolić koji mu je predavao stranku u ruke ne može da iskaže koliko je ponosan što je vodio najbolju stranku u zemlji.
- Hvala vam za ovih 11 godina najponosniji sam što sam vodio SNS, sve vas mnogo volim - rekao je Vučić.

Naglasio je da misli da je sada potreban nešto drugačij pristup objedinjavanja većeg broja snaga onih koji hoće da se izbore za pobjedu rodoljubive Srbije, uspješne Srbije koja će birinutu o svojim građanima, za zemlju koja neće tražiti razloge za podjele već ujedinjavanje i zajedništvo.

Dodao je da to što stranku prepušta nasljedniku ne znači da neće zajedno sa njima nastaviti da gradi i radi.

- Od vas neću nigde da idem, vama se ponosim i ne mogu da kažem koliko sam ponosan što sam sve ove godine vodio najbolju stranku u zemlji. Ovo sinoć i ovo danas nikada neću zaboraviti - rekao je Vučić praćen višeminutnim gromoglasnim aplauzom.

Dodao je da će Vučević, konsultujući se sa svima, donijeti odluku o rukovodstvu, predsjedništvu ...