latinica  ћирилица
27/05/2023 |  15:24 ⇒ 19:49 | Autor: TANЈUG

Vučević: Državni organi razmotriće prijedlog Srpske liste o prekidu pregovara s Prištinom (VIDEO)

Ministar odbrane i novi predsjenik SNS Miloš Vučević rekao je danas u Kragujevcu da će državni organi u kratkom roku razmotriti poruku Srpske liste da se prekine dijalog sa Prištinom.
Miloš Vučević (Foto: FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg) -
Miloš Vučević (Foto: FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg)

- Što se tiče situacije na KiM, veoma je dramatična i teška i kao građanin Srbije, kao Srbin apsolutno razumijem poruku Srpske liste i svih građana srpske nacionalnosti na KiM. Državni organi će u kratkom roku razmotriti ono što je poruka Srpske liste koja se praktično dogodila ili definisala dok je trajala naša skuština, pa ćete dozvoliti da je potrebno i vremena da se o tome razgovara -  dodao je on.

On je rekao je cilj Kurtijeve politike etničko čišćenje Srba ili da se svede na "minorni broj koji je za njih prihvatljiv".

- Zaista je nekada degutantno razgovarati sa onima koji su po ko zna koji put osudli Kurtijevo nasilje, a on baš ne haje za njihova osuđivanja i uvijek ide korak dalje i očigledno nastavlja sa politikom terora nad srpskom zajednicom na KiM, sa isključivim ciljem da etički očisti KiM od Srba, bez bilo kakve dileme - rekao je Vučević.

On je pozvao Srbe da ne nasjedaju na provokacije.

- Da izbjegnemo scenario da smo rušilački faktor i da ne idemo na ruku Kuriju - dodao je on.