latinica  ћирилица
27/05/2023 |  15:42 ⇒ 15:42 | Autor: RTRS

Andrej Nedić u finalu Fjučers turnira u Brčkom: Prilika za drugu titulu

Andrej Nedić, prošlonedjeljni osvajač ITF Fjučers turnira u Prijedoru nastavlja svoj teniski uspon na seriji bh. Fjučers turnira.
Andrej Nedić (Foto: Teniski savez Republike Srpske) -
Andrej Nedić (Foto: Teniski savez Republike Srpske)

Nakon 1. kola u kojem je bez većih problema savladao Andreja Radojičića iz Srbije, rezultatom 6/1,6/0, u 2. kolu imao je ozbiljan i težak ispit u vidu Sebastiana Sorgera, mlade nade austijskog tenisa.

Briljantnom i disciplinovanom igrom, najveća nada tenisa Republike Srpske u ovom trenutku, Andrej Nedić, ponovo je pokazao da posjeduje kvalitet za najveće domete savladavši Sorgera rezultatom 6/1, 6/3.

Nediću je to bio 22. ATP bod ove sezone

Podsjetićemo, Nedić je povremeni član Dejvis Kup reprezentacije BiH.

Nedićev matični klub TK Doboj se ranije, u više navrata, obracao Teniskom savezu BiH u cilju sticanja podrške i finansijske potpore te dobio neka obećanja koja većim dijelom nisu ispunjena, iako je jasno izrazio želju da svoju karijeru gradi nastupajuci za zemlju u kojoj je rođen.

Teniski savez Republike Srpske koji je jedan od dva osnivača Teniskog saveza BiH, nakon odličnih rezultata ovog mladog tenisera radi na projektu obezbjeđivanja sredstava za nastup ovog igrača na što većem broju Čelendžer turnira.