latinica  ћирилица
27/05/2023 |  15:51 | Autor: SRNA

Egić-Đurević: Puna podrška resornog ministarstva Višegradu i Boračkoj organizaciji

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić izjavio je da ovo ministarstvo pruža punu podršku opštini Višegrad i lokalnoj Boračkoj organizaciji u realizaciji planiranih projekata.
Danijel Egić - Foto: SRNA
Danijel EgićFoto: SRNA

- U proteklom periodu dosta toga je urađeno kako bi se unaprijedio položaj boračkih kategorija u Višegradu. Razgovarali smo između ostalog o završetku stambene zgrade za boračku populaciju u naselju Grača - rekao je Egić nakon sastanka sa načelnikom Višegrada Mladenom Đurevićem.

Đurević se zahvalio Egiću na današnjoj posjeti i istakao da će ova lokalna zajednica u saradnji sa resornim ministarstvom i Vladom Republike Srpske realizovati niz projekata kako bi se poboljšao položaj porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske.

- Sredstva za izgradnju stambenog objekta su obezbijeđena i preostaje nam da u narednom periodu bude izrađena projektna dokumentacija i da se obavi izbor najpovoljnijeg ponuđača - rekao je Đurević.

On je naglasio da opština ima dobru saradnju sa Boračkom organizacijom Višegrad te da se značajna sredstva izdvajaju iz budžeta za njen rad.