latinica  ћирилица
27/05/2023 |  20:49 ⇒ 20:51 | Autor: SRNA

Košarkaški velikani za udruženje "Rastimo zajedno" prikupili 2.010 KM

Košarkaški klub "Una" iz Kozarske Dubice proslavio je 50 godina postojanja, a centralni događaj proslave bila je revijalna utakmica protiv ekipe "Prijatelja", koju su činili brojni velikani košarke iz regiona.
Revijalni meč KK "Una" - "Prijatelji" - Foto: RTRS
Revijalni meč KK "Una" - "Prijatelji"Foto: RTRS

Iz KK "Una" saopšteno je da je spektakl u Sportskoj dvorani bio i humanitarnog karaktera, te da je od prodaje ulaznica sakupljeno 2.010 KM za Udruženje roditelja, djece i omladine sa smetnjama u razvoju "Rastimo zajedno", a posthumno su uručene plakete Radetu Banjcu, Dragi Pekiću Šilji, Boži Babiću i Milanu Kosu.

- Utakmica između KK "Una" i "Prijatelja" završena je sinoć rezultatom 83:87, a publika je mogla uživati u savršenim potezima košarkaških asova koji su u Kozarsku Dubicu pristigli na poziv ambasadora BiH u Sjevernoj Makedoniji Dragana Јaćimovića, bivšeg košarkaša Une i velikog zaljubljenika u ovoj sport - saopšeno je iz KK "Una".

U ekipi "Prijatelja" u Kozarskoj Dubici igrali su Pero Antić, Marko Tomas, Dragan Milosavljević, Vuk Radivojević, Mile Ilić, Marin Rozić, Ivan Radenović, Žarko Čabarkapa, Kosta Kondić, Nikola Marić i drugi, a prijem za proslavljene košarkaše upriličio je i načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.

Iz KK "Una" zahvalili su za podršku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske, amabasadoru BiH u Sjevernoj Makedoniji Draganu Јaćimoviću, načelniku opštine Kozarska Dubica Radenku Reljiću i drugim prijateljima i sponzorima.

Povezane vijesti:

Košarkaški asovi u Dubici: KK "Una" proslavila 50 godina postojanja