latinica  ћирилица
27/05/2023 |  21:23 ⇒ 21:43 | Autor: SRNA

Trebinje: Izložbom mozaika počela likovna kolonija "Kolo"

Međunarodna umjetnička kolonija "Kolo" otvorena je večeras u Trebinju izložbom mozaika "Između mora i neba" Ljiljane Rivić, a riječ je o dvadesetak radova koji podsjećaju na ilustracije životnih priča.
Trebinje - izložba mozaika "Između mora i neba" - Foto: SRNA
Trebinje - izložba mozaika "Između mora i neba"Foto: SRNA

Rivićeva je rekla da je riječ o njenoj poetici i uzvišenom svijetu, te načinu predstavljanja različitih gradova i ljudi koji u njima žive.

Selektor kolonije Dražen Milić rekao je novinarima da će na ovogodišnjoj koloniji učestvovati 17 umjetnika, 12 gostujućih i pet domaćih, te izrazio nadu da će ovogodišnja kolonija biti najbolja do sada.

On je dodao da među umjetnicima koji će ove godine učestovati ima i onih koji su ranije bili tu, ali i umjetnik iz Velike Britanije.

Milić je rekao da će umjetnici stvarati u ateljeu s pogledom na Stari grad u Trebinju i izrazio nadu da će umjetnici inspirisani Trebinjem, rijekom Trebišnjicom, plavim nebom i kamenom dati svoj maksimum.

Izložbu mozaika otvorio je predsjednik Skupštine grada Trebinja Dragoslav Banjak, koji je novinarima rekao da osma Međunarodna likovna kolonija predstavlja uvod u turističku sezonu u Trebinju, ali i trebinjsko kulturno ljeto.

On je napomenuo da će kolonija i ove godine imati mnogo zanimljivih izložbi, dodajući da je specifičnost i aukcija slika, ističući da se sve to uklapa u koncept Trebinja kao grada kulture.

U okviru Međunarodne umjetičke kolonije "Kolo" u ponedjeljak, 29. maja, u 19.00 časova na platou Muzeja Hercegovine u Trebinju biće održana humanitarna izložba i aukcija slika, a sav prihod od prodaje namijenjen je socijalno-ugroženoj djeci iz Trebinja.

Umjetnička kolonija "Kolo" biće zatvorena u srijedu, 31. maja u 20.00 časova izložbom radova nastalih na koloniji, u Kulturnom centru Trebinje.

Međunarodnu koloniju "Kolo" organizuje Udruženje umjetnika iz Trebinja pod pokroviteljstvom grada Trebinja.