latinica  ћирилица
28/05/2023 |  08:39 ⇒ 10:32 | Autor: RTRS

Adamović: Srbi na KiM žive u teškim uslovima i neizvjesnosti (VIDEO)

Događaji koji su se desili proteklih dana na sjeveru Kosmeta bili su očekivani, a Srbi na KiM trenutno žive u teškim uslovima i u neizvjesnosti, rekao je predsjednik Srbskog sabranja "Baštionik" Predrag Adamović gostujući u našem Јutarnjem programu.
Predrag Adamović - Foto: RTRS
Predrag AdamovićFoto: RTRS

- Roditelji se pitaju kako bezbjedno da puste djecu u školu, kako da idu na posao kada su na svakom koraku policajci naoružani do zuba koji su neprijateljski nastrojeni prema Srbima - kaže Adamović.

Adamović je podsjetio da je prije nekoliko dana bio u Gračanici gdje je prikazan dokumentarni film Mire Lolić Močević pod nazivom "Ako te se sjetim samo" i uručena humanitarna podrška koju članovi udruženja "Baštionik" zajedno sa udruženjem "Majka devet Јugovića" pružaju socijalno ugroženim porodicama na ovim prostorima. Tom prilikom je, kako je rekao uručeno prikupljenih 16.000 evra.

Komentarišući ukidanje zabrane ulaska u BiH Profesoru Milošu Koviću i advokatu Goranu Petronijeviću, Adamović je naglasio da je to pobjeda suverenosti Republike Srpske, a vrijeme je pokazalo da je zabrana bila besmislena.

Adamović je najavio manifestaciju "Vidovdansko veče" koja će 28. juna biti održana u porti Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci.