latinica  ћирилица
28/05/2023 |  09:02 ⇒ 13:23 | Autor: RTRS

Dodik: Srpski narod ne smije dočekati novo vrijeme pod kolonijama stranaca (VIDEO)

Srpski narod ne smije dočekati novo vrijeme pod kolonijama stranaca jer bi to značilo da će u budućnosti imati katastrofalne pozicije koje će dovesti do njegovog nestanka, napisao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na svom Instagram nalogu.
Milorad Dodik (Foto: instagram.com/mdodik.official) -
Milorad Dodik (Foto: instagram.com/mdodik.official)

Dodik je napomenuo da "to podrazumijeva stalnu borbu protiv kolonijalne uprave koju promovišu kancelarije američke i britanske ambasade ovdje, a koje prate satrapi većine drugih evropskih zemalja koje ne smiju da se pobune".

- Na Zapadu danas kažu da neće da razgovaraju sa nama, a ako ja razgovaram s nekim drugim, to za njih nije prihvatljivo, nego nam još nameću rješenja - istakao je Dodik.

      View this post on Instagram

A post shared by Milorad Dodik (@mdodik.official)

Dodik je poručio da su njegove posjete Rusiji i Azerbejdžanu bile veoma uspješne.

- Republika Srpska je pokazala svoj značaj kroz te sastanke - naveo je Dodik.

Dodik je naglasio da je "ključan bio sastanak s predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, koji je trajao više od sat vremena".

- To je bio dijalog o različitim pitanjima. Predsjednik Putin razumije situaciju i Srpska neće ostati sama. Sa Putinom sam razgovarao i o tome kako će se Rusija ponašati u pogledu mogućnosti da neizabrani visoki predstavnik nametne određena rješenja Srpskoj, pa i u vezi s imovinom - precizirao je Dodik.

Dodik je podsjetio da je po povratku iz Rusije i Azerbejdžana u Beogradu prisustvovao skupu "Srbija nade".

- Skup je bio veličanstven. Ogromna masa ljudi puna energije i želje da Srbija bude stabilna, mirna i pomirena i to je ono što je osnovna poruka skupa - ocijenio je Dodik.