latinica  ћирилица
28/05/2023 |  09:20 | Autor: RTRS

Dodik čestitao Alijevu Dan državnosti Azerbejdžana

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je predsjedniku Azerbejdžana Ilhamu Alijevu Dan državnost, izrazivši uvjerenje da će saradnja Srpske i Azerbejdžana u mnogim segmentima bilježiti rast i ići uzlaznom linijom.
Milorad Dodik - Foto:
Milorad DodikFoto:

- Sa Vama na čelu, Republika Azerbejdžan je izrasla u regionalnog lidera i ekonomsku silu, i sa ponosom mogu reći da Republika Srpska i Azerbejdžan imaju posebno tople i prijateljske odnose, pune razumijevanja i uzajamnog poštovanja - naveo je Dodik u čestitki koju je uputio u ime naroda i institucija Republike Srpske, i svoje lično ime.

Dodik je naglasio da je u vrijeme velikih tektonskih geopolitičkih promjena, izazova na ekonomskoj globalnoj sceni, razumijevanje i poštovanje unutrašnjih prilika i spoljne politike svake od zemalja, od izuzetne važnosti.

- Vaša mudrost i harizma vode vaš narod i vašu zemlju putem razvoja i prosperiteta, i Vi decenijama opravdavate povjerenje svog naroda. To je činjenica koja se mora poštovati - dodao je Dodik.

Dodik je izrazio uvjerenje da će saradnja Srpske i Azerbejdžana u mnogim segmentima bilježiti rast i ići uzlaznom linijom.

- Uvjeren sam da će naši odnosi dodatno ojačati u godinama koje su pred nama na obostranu korist naših naroda i zemalja. Izražavam moju iskrenu i postojanu namjeru da se prijateljstvo i podrška - za koju smo već postavili temelje - čvrsto nadograđuju, čuvaju i poštuju - naveo je Dodik.

Dodik je poželio Alijevu dobro zdravlje i blagostanje, te napredak i prosperitet prijateljskog naroda Azerbejdžana.