latinica  ћирилица
28/05/2023 |  10:09 ⇒ 10:12 | Autor: SRNA

Nosović: Obrazovanje, pisanje i lijepo vaspitanje su svetinja

Talentovana učenica trećeg razreda bilećke gimnazije Milica Nosović, koja je sa 11 godina objavila prvu zbirku pjesama, kaže da je pisanje za nju svetinja, kao i obrazovanje i lijepo vaspitanje i da bi voljela da se školuje i svoje talente iskoristi kako bi, kada odraste, bila na korist svojoj zemlji.
Milica Nosović - Foto: SRNA
Milica NosovićFoto: SRNA

Milica, odličan učenik Srednjoškolskog centra "Golub Kureš" u Bileći, ističe za Srnu da mnogo voli srpski jezik i književnost, kao i da piše poeziju i prozu i uči strane jezike.

- Za mene su knjige najveća radost i ta ljubav je za mene vječna. Volim da čitam i pišem, a pisanje ili bilo koji drugi vid umjetnosti za mene su na neki način svetinja, koju volim da čuvam i njegujem i za koju smatram da treba da bude što savršenija - kaže Nosovićeva.

Ona ističe da joj mnogo znači što je sa 11 godina objavila prvu zbirku pjesama "Cvrkut čarolije" - dječiju literaturu o proljeću i drugarstvu i kada joj se, kako kaže, ostvario dječiji san.

Mlada Bilećanka je dobitnik i školskih nagrada na literarnim konkursima, a sada je, kako pojašnjava, posvećena učenju i kvalitetnom obrazovanju u bilećkoj gimnaziji, a poeziju i prozu i dalje piše za svoju dušu.

Milica dodaje da voli da uči i strane jezike, a napredne nivoe engleskog i njemačkog je već položila i kurseve jezika pohađa više od 10 godina.

- Јoš nisam sigurna koji ću fakultet upisati, vjerovatno iz oblasti društvenih nauka, ali ću bez obzira čime se bavim, nastaviti da pišem za svoju dušu, jer je pisanje za mene utočište i strast - napominje Milica.

Talentovana učenica ističe da su školovanje i obrazovanje za nju izuzetno važni, jer se, kako kaže, bez toga ne može biti ostvarena ličnost, te dodaje i da podržava svaku profesiju i struku jer su sve potrebne i važne.

- Ne moraju to biti visoke škole, poštujem i sve radnike, zanatlije i bilo koju struku. Svaki pojedinac treba da ima znanje za to što radi, a posebno je važna kulturu i lijepo vaspitanje - ističe ova mlada Bilećanka.