latinica  ћирилица
28/05/2023 |  13:48 | Autor: TANЈUG

Abazović: Rekordan izvoz roba dokaz da se ekonomija Crne Gore kreće sigurnim putem

Pored rekordnog prihoda od turizma, koji predstavlja izvoz usluga, rekordan izvoz roba dokazuje da se ekonomija Crne Gore kreće sigurnim putem, izjavio je danas predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.
Dritan Abazović (Foto: TANJUG/JADRANKA ILIC) -
Dritan Abazović (Foto: TANJUG/JADRANKA ILIC)

- Prema podacima Centralne banke Crne Gore, izvoz roba iz Crne Gore je dostigao rekord od kada se mjeri i za prvi kvartal iznosi 226,8 miliona evra. Poređenja radi, u prvom kvartalu 2019. godine izvoz roba je iznosio 101 milion evra, 2020. godine 95 miliona evra, 2021. godine 108 miliona evra, a 2022. godine 216 miliona evra - poručio je Abazović, prenijela je RTCG.

Kako je istakao, pored rekordnog prihoda od turizma, koji predstavlja izvoz usluga, rekordan izvoz roba dokazuje da se ekonomija Crne Gore kreće sigurnim putem.

- Evo najboljeg primjera kako se sa suzbijanjem korupcije i kriminala, eliminacijom monopola i rušenjem tajkunsko-kumovske ekonomije stvara bolja distrubucija pravde - poručio je Abazović.

Samim tim, kako je naglasio, rastu i svi ekonomski parametri u zemlji.

- Idemo dalje, podižemo životni standard i gradimo državu u kojoj će biti privilegija živjeti hrabro - na pravom smo putu! - poručio je Abazović.