latinica  ћирилица
28/05/2023 |  13:49 ⇒ 14:49 | Autor: RTRS

NSRS posjetili članovi KUD-a "Lepa Radić" iz Gradiške (FOTO)

Narodnu skupštinu Republike Srpske danas su, u okviru programa Dani otvorenih vrata, posjetili rukovodioci i članovi Kulturno-umjetničkog društva "Lepa Radić" iz Gradiške, objavljeno je na zvaničnoj Internet stranici NSRS.
NSRS posjetili članovi Kulturno-umjetničkog društva "Lepa Radić" iz Gradiške (Foto: narodnaskupstinars.net) -
NSRS posjetili članovi Kulturno-umjetničkog društva "Lepa Radić" iz Gradiške (Foto: narodnaskupstinars.net)

Njihov domaćin bila je potpredsjednica parlamenta Anja Ljubojević, navodi se u objavi.

Ljubojevićeva je u Velikoj plenarnoj sali NSRS pozdravila riječima dobrodošlice mlade folkloraše, njih 75, istakavši da ima čast da ih ugosti u najvišoj zakonodavnoj instituciji Republike Srpske.

- Drago mi je što ste danas u Narodnoj skupštini Srpske i što imate priliku da se upoznate sa parlamentom i simbolima Republike Srpske. Učenici, studenti, folkloraši, sportisti i aktivisti uvijek su rado viđeni gosti u Narodnoj skupštini jer veoma je važno da mladi uče o Republici Srpskoj, njenoj istoriji, institucijama i simbolima - zastavi, amblemu i himni. Budite ponosi na ove simbole i na svoju Republiku Srpsku - rekla je Ljubojevićeva.

NSRS posjetili članovi Kulturno-umjetničkog društva "Lepa Radić" iz Gradiške (Foto: narodnaskupstinars.net)

Predsjednik KUD "Lepa Radić" Gradiška Davor Simišić izrazio je zahvalnost rukovodstvu parlamenta zbog posjete i srdačnog prijema, istakavši da se mladi folkloraši uvijek raduju posjetama najvišim institucijama Republike Srpske.

- Čast nam je i veliko zadovoljstvo što nam je omogućeno da posjetimo Narodnu skupštinu Srpske. U našem planu i programu, uz redovne nastupe na festivalima folklora širom Srpske, predviđene su i posjete najvišim republičkim institucijama, što uvijek istinski obraduje naše članove - naveo je Simišić.

Članovi KUD "Lepa Radić" ovom prilikom su posjetili Izložbeni salon, Malu salu, Ovalni salon i Parlamentarnu biblioteku, a za njih je poslužen koktel u skupštinskom restoranu.