latinica  ћирилица
28/05/2023 |  13:55 ⇒ 20:10 | Autor: RTRS

Dodik: Odluka o zabrani ulaska u BiH Koviću i Petronijeviću bila je mimo prava, zakona i Ustava (VIDEO)

Republika Srpska zalagala se za rješavanje pitanja ukidanja zabrane ulaska u BiH univerzitetskom profesoru Milošu Koviću i advokatu Goranu Petronijeviću i to nije bilo teško jer je odluka o zabrani bila mimo prava, zakona, Ustava i međunarodnih konvencija o slobodama čovjeka, izjavio je predsjednik Srpske Milorad Dodik.
Milorad Dodik - Foto: SRNA
Milorad DodikFoto: SRNA

- Drago mi je da je struktura u BiH sa kojom sarađuje vlast u Srpskoj razumjela da ta zabrana nema nikakvog smisla. Odmah nakon formiranja novih vlasti htjeli smo da preispitamo sve ono što je loše i nakaradno urađeno ranije. Nesumnjivo je mnogo toga bilo u obavještajnom sektoru gdje su nekadašnji direktor Obavještajno-bezbednosne agencije Osman Mehmedagić Osmica, njegova struktura i, nažalost, Srbi koji su ga pratili u toj strukturi, donosili takve sramne odluke koje nisu imale nikakvog smisla - naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima, "takve odluke su bile motivisane muslimanskim potrebama da spriječe bilo koji srpski autoritet da se pojavi na ovim prostorima, pa tako i profesora Kovića".

- Drago mi je da je struktura sa kojom sada sarađujemo razumjela da to nema nikakvog smisla i da to treba da bude ukinuto, što danas vidimo. Ovo ne bi moglo biti bez koordinacije - poručio je Dodik.