latinica  ћирилица
28/05/2023 |  15:34 ⇒ 30/05/2023 | 07:36 | Autor: RTRS

Klokić: Srpska nikada neće zaboraviti stradanje srpskih junaka koji počivaju u Plavoj grobnici (FOTO)

Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić položio je danas vijence na spomenik srpskim vojnicima u mauzoleju na ostrvu Vido.
Klokić položio vijence na ostrvu Vido - Foto: Ustupljena fotografija
Klokić položio vijence na ostrvu VidoFoto: Ustupljena fotografija

Tom prilikom, ministar Klokić je izjavio kako je stradanje na grčkom ostrvu Vido bilo vrhunac tragedije srpskog naroda nakon albanske golgote i da Republika Srpska nikada neće zaboraviti stradanje, patnju i žrtvu srpskih junaka koji počivaju u Plavoj grobnici, navedeno je u saopštenju Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju.

- Ponosni smo što smo njihovi potomci i dužnost svakoga od nas je da njeguje sjećanje na njihovo junaštvo i stradanje - rekao je ministar Klokić.

Ustupljena fotografija

Ispred Vlade Republike Srpske, vijence su položili i ministar za porodicu, omladinu i sport Selma Čabrić, pomoćnik ministra za sport Mario Đuran, zajedno sa šefom Predstavništva Republike Srpske u Grčkoj Јelenom Јovanović.

Tokom dana, delegacija iz Republike Srpske je, u sklopu obilježavanja manifestacije "Dani srpstva na Krfu" posjetila krfski muzej "Srpsku kuću".