latinica  ћирилица
28/05/2023 |  19:18 ⇒ 20:17 | Autor: TANЈUG

Vučić čestitao izbornu pobjedu Redžepu Tajipu Erdoganu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je izbornu pobjedu predsjedniku Republike Turske Redžepu Tajipu Erdoganu i poželio mu uspjeh u obavljanju odgovorne dužnosti.
Erdogan i Vučić (Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC) -
Erdogan i Vučić (Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC)

- U svoje i u ime građana Republike Srbije, upućujem Vam srdačne čestitke povodom ponovnog izbora za predsjednika Republike Turske, sa željom da i u ovom mandatu ostanete posvećeni daljem razvoju Vaše zemlje i dobrobiti njenih građana. Povjerenje naroda sobom nosi najveću odgovornost za svakog državnika, pogotovo kada je stečeno tokom brojnih izazova koje su nam svima donijele prethodne teške godine i okolnosti na globalnom planu - naveo je Vučić.

On je istakao da je za Srbiju Turska izuzetno važan partner, ne samo u oblasti ekonomskih i bilateralnih odnosa, već i na međunarodnoj političkoj sceni, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika republike.

- Nadam se da ćemo pored postojećih velikih projekata, zajedno raditi na novim poduhvatima koji će ubrzati snažan razvoj cijelog regiona, ali i zbližiti ljude i povezati ekonomije na dobrobit svih naših građana. Kao pouzdan i ozbiljan partner Turske na Zapadnom Balkanu, Srbija ostaje odlučno opredijeljena da posvećeno radi na daljem širenju i jačanju naših odnosa, zasnovanih na uzajamnom razumijevanju i uvažavanju, kao i iskrenim prijateljskim vezama sa turskim narodom. Јoš jednom Vam čestitam na izboru, uz poziv da ponovo posjetite Srbiju, kako bismo nastavili zajednički da gradimo bolju budućnost za naše građane - navodi se u čestitki predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.