latinica  ћирилица
28/05/2023 |  20:03 | Autor: SRNA

Dodik: Iza Srba na Kosovu i Metohiji stoji čitav srpski korpus

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da režim u Prištini pokušava da represijom istjera Srbe sa Kosova i Metohije i da ga raduje što iza Srba na Kosovu stoji čitav srpski korpus, i Srbija i Republika Srpska.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- Mi ćemo sve učiniti što je neophodno da pomognemo Srbima i to činimo putem raznih projekata, ali jednako tako sam ponosan na činjenicu da je Srbija spremna da brani sigurnost i bezbjednost Srba na Kosovu i da je Vojska Srbije apsolutno spremna da to učini -  rekao je Dodik za ATV.

On je dodao da može posvjedočiti da je spremnost i moral Vojske Srbije da brani Srbe na Kosovu apsolutno visok.

Kosovska policija prije dva dana nasilno je upala u zgrade opština u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću, upotrijebivši suzavac, dimne i šok bombe protiv Srba koji su pokušali da je spriječe da uđe u opštinske prostorije. Tom prilikom je povrijeđeno više od 10 Srba.

Savjet za nacionalnu bezbjednost Srbije odlučio je juče da Oružane snage Srbije ostaju do daljeg u najvišem stepenu borbene gotovosti zbog brutalne primjene sile od /predsjednika Vlade samoproglašenog Kosova/ Aljbina Kurtija i njegovih snaga prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.