latinica  ћирилица
28/05/2023 |  20:05 ⇒ 29/05/2023 | 07:30 | Autor: sputniknews.com

Bez nastave na sjeveru KiM dok se ne povuku pripadnici tzv. kosovske policije

Na sastanku direktora škola na sjeveru KiM sa načelnikom Školske uprave donijeta je odluka da se obustavi nastava zbog prisustva tzv. kosovske policije sa punom ratnom opremom na sjeveru.
Kosovska Mitrovica (Foto:  TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM/bs) -
Kosovska Mitrovica (Foto: TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM/bs)

- U svim školama na sjeveru Kosova i Metohije zbog prusustva tzv. kosovske policije pod punom ratnom opremom, nastavnici i učenici nisu u stanju da neometano i bezbjedno izvode nastavu, pa se zbog navedenih razloga, a u interesu i bezbjednosti učenika, nastava prekida sve dok postoje navedeni razlozi i policajci se ne povuku, navodi se u saopštenju načelnika Školske uprave za KiM Ivana Zaporožca.

Ovakva odluka, kako se navodi, donijeta je nakon mnogih poziva i pristiglih poruka direktorima škola i razrednim starešinama od strane roditelja u kojima izražavaju svoju zabrinutost i strah za bezbjednost svoje djece, u školama u čijoj se neposrednoj blizini kao i na mjestima gdje učenici prolaze na putu do škole nalaze policajci sa dugim cijevima i pod punom ratnom opremom, kao i transporteri na samim ulazima u škole.

Odluka je donijeta jednoglasno na današnjem sastanku direktora škola sa sjevera Kosova sa načelnikom Školske uprave.

Kako je navedeno, razredne starješine obavijestiće roditelje kada će se učenici ponovo vratiti u školske klupe.