latinica  ћирилица
28/05/2023 |  22:20 ⇒ 22:21 | Autor: SRNA

Sofija Ilić osvojila zlato na Balkanskom prvenstvu u karateu

Sofija Ilić iz Karate kluba "Hercegovac" iz Bileće osvojila je prvo mjesto na Balkanskom prvenstvu u karateu za djecu koje je održano u Baru, dok su trojica bilećkih mladih karatista ekipno osvojili treće mjesto.
Bileća - karatisti - Foto: SRNA
Bileća - karatistiFoto: SRNA

Treće mjesto ekipno osvojili su karatisti Luka Lojpur, Nikola Vujović i Pavle Nešković, dok je peto mjesto zauzeo Viktor Aleksić.

Bilećani su večeras za mlade karatiste priredili svečani doček na platou ispred Sportske dvorane "Tijana Bošković".

Predsjednik i trener karate kluba "Hercegovac" Petar Kozjak rekao je da bilećki karate klub za mlade do 14 godina ostvaruje izuzetne rezultate posljednjih pet godina, navodeći da su ove godine na prvenstvu Republike Srpske osvojili 19 zlatnih medalja, a na prvenstvu BiH su bili najbolji klub iz Srpske od 112 klubova koliko ih je nastupilo na tom takmičenju.

Kozjak je istakao da im mnogo znači osvajanje ovih balkanskih medalja jer godinama posvećeno treniraju, te zahvalio preduzeću "Elektroprivreda Republike Srpske", Hidroelektranama na Trebišnjici, Rudniku i termoelektrani iz Gacka i svima ostalima koji su im pomogli da uspješno da treniraju i nastupaju na takmičenjima.

Trener mladih bilećkih karatista Darko Stevanović rekao je da im te balkanske medalje mnogo znače jer je bila izuzetno velika konkurecija mladih karatista iz 11 zemalja.

Stevanović je istakao da im je to dodatna motivacija da još posvećenije rade, kako bi u budućnosti osvojili i neku od evropskih ili svjetskim medalja, jer je "Hercegovac" jedan od najpoznatijih karate klubova u BiH i šire.

Mladi karatisti bilećkog "Hercegovca" na Balkanskom prvenstvo u Baru nastupili su u sastavu reprezentacije BiH.