latinica  ћирилица
29/05/2023 |  11:08 ⇒ 13:02 | Autor: RTRS

Brnabić: NATO bi jedva dočekao da Srbi nešto urade da mogu da reaguju

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je situacija na Kosovu i Metohiji nikad teža i zahvalila je srpskom narodu što su do te mjere dostojanstveni i mirni, što pružaju nenasilan otpor, što se bore za svoje ime i prezime, svoje domove i svoju državu Srbiju.
Ana Brnabić (Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIĆ/ bg) -
Ana Brnabić (Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIĆ/ bg)

- Čini mi se da bi NATO i Kfor jedva dočekali da Srbi urade bilo šta da oni mogu da reaguju - rekla je ona i dodala da nema da kaže ni jednu lijepu riječ o "našim partnerima u EU ni u okviru Kfora" - rekla je premijerka Srbije i pozvala se na Rezoluciju 1244 Ujedinjenih nacija kao i to što bi misija Kfora trebalo da radi na Kosovu i Metohiji.

Kako ističe, Kfor ne štiti demokratiju ni institucije, već uzurpatore od građana.

Brnabić je poručila da ipak mora da se čuvamo mir, jer tako se čuva ne samo živote našeg naroda, već i njihov opstanak.

- Čuvamo Srbiju na KiM i od toga nećemo odustati. Teška su vremena, pratimo situaciju iz minuta u minut, ali ovoliko nepoštovanje bilo kakvih demokratskih principa od međunarodne zajednice je zapanjujuće, toliko je ogoljeno i govori o njima - kaže Brnabićeva za RT Balkan.

Podsjetimo, od jutros u opštini Zvečan, Zubin Potok i Leposavić vlada opsadno stanje. Građani se okupljaju ispred zgrada opštine koje su opkolili kosovski specijalci i snage Kfora.