latinica  ћирилица
29/05/2023 |  11:42 | Autor: TANЈUG

Kilijan Mbape izabran za najboljeg igrača francuske lige

Fudbaler Pari Sen Žermena Kilijan Mbape proglašen je četvrti put zaredom za najboljeg igrača francuske lige u ovoj sezoni u izboru Sindikata profesionalnih igrača Francuske (UNFP), prenosi Ekip.
Kilijan Mbape (Foto: EPA-EFE/TERESA SUAREZ) -
Kilijan Mbape (Foto: EPA-EFE/TERESA SUAREZ)

Mbape (24) je ove sezone odigrao 33 meča u francuskom prvenstvu i postigao je 28 golova. On je prvi strelac francuskog prvenstva ispred Aleksandra Lakazeta iz Liona, koji je postigao jedan gol manje.

Mbape je prvi fudbaler, koji je četiri puta zaredom proglašen za najboljeg igrača francuske lige. Ova nagrada je prvi put dodijeljena 1994. godine. On je nadmašio Šveđanina Zlatana Ibrahimovića, koju je tri puta u karijeri bio proglašen za najboljeg igrača francuske lige.

- Zadovoljstvo je, oduvek sam želio da osvojim ovu titulu i da upišem svoje ime u istoriju lige. Međutim, uprkos svim ambicijama koje imam, nisam očekivao ovu titulu tako brzo - izjavio je Mbape.

Za trenera sezone proglašen je šef stručnog štaba Lensa Frank Hejz. Lens je osvojio drugo mjesto i poslije 20 godina igraće naredne sezone u Ligi šampiona.

Za najboljeg golmana izabran je čuvar mreže Lensa Bris Samba, a najbolji mladi igrač je fudbaler Pari Sen Žermena Nunjo Mendeš.