latinica  ћирилица
29/05/2023 |  13:13 ⇒ 17:41 | Autor: RTRS

Italijanska kompanija planira novu značajnu investiciju; Poco: Ojačaćemo saradnju Srpske i Italije

​Vlasnik i direktor italijanske Kompanije PMP Luiđino Poco izjavio je da je ova kompanija više od 20 godina prisutna na teritoriji Republike Srpske, te da je to znak da ovdje vrijedi ulagati, kao i da investiranje u Srpskoj ima mnogo prednosti.
Sastanak Višković - Luiđino Poco (foto: vladars.net) -
Sastanak Višković - Luiđino Poco (foto: vladars.net)

- Mi smo u Republici Srpskoj našli vrlo dobru radnu snagu, odlične menadžere i stvorili smo dobar ambijent za dalji nastavak naših aktivnosti - rekao je Poco.

Poco je istakao da postoji odlična saradnja ove kompanije kako sa lokalnom zajednicom, tako i sa republičkim organima, dodavši da kompanija planira novo značajno investiranje u Republici Srpskoj, te da je to znak da je Srpska dobro mjesto za investicije.

- Na ovaj način želimo da nastavimo i da i dalje ojačamo saradnju između Republike Srpske i italijamske regije Friuli Venecija Đulija - rekao je Poco.

On je ocijenio da posjeta predsjednika Vlade Republike Srpske italijanskoj regiji Friuli Venecija Đulija dolazi u značajnom momentu za industrijske kompanije iz ove regije, koje se trenutno nalaze u fazi transformacije i reorganizacije rada, te da je ovo ključni momenat da Višković predstavi potencijalnim italijanskim investitorima mogućnosti ulaganja u Republicie Srpskoj.

Poco je naveo da će Višković i ministar privrede i preduzetništva Srpske Vojin Mitrović imati priliku da direktno razgovaraju sa investitorima iz ove italijanske regije i odgovore im na sva pitanja koja se odnose na prednosti ulaganja u Republici Srpskoj.

Podsjećamo, Višković se ranije danas sastao u Trstu sa Masimilijanom Fedrigom, predsjednikom regije Friuli Venecija Đulija.