latinica  ћирилица
29/05/2023 |  13:22 ⇒ 14:17 | Autor: SRNA

Vulić: Licemjerstvo i bahatost Amabasade SAD u Sarajevu

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić istakla je da licemjerstvo i bahatost najbolje opisuju Ambasadu SAD u Sarajevu.
Sanja Vulić - Foto: Ustupljena fotografija
Sanja VulićFoto: Ustupljena fotografija

Reagujući na saopštenje iz ove ambasade u kojem su najavili da će dva američka aviona sutra imati nizak prelet iznad nekoliko gradova u BiH u znak, kako su naveli, partnerstva BiH i SAD, te da je riječ o avionima koji su sposobni u kratkom roku koristiti velike količine preciznog i nepreciznog naoružanja protiv svakog neprijatelja, bilo gdje i bilo kad u svijetu, Vulićeva je rekla da je veoma maliciozno da na taj način obilježavaju, kako kažu, trajnu vezu između SAD i BiH imajući na umu blisku prošlost kada su bombardovali Republiku Srpsku.

- Ne bih se iznenadila da iz te letjelice prospete i par vreća osiromašenog uranijuma jer njime ste trajno obilježili teritoriju BiH i to nije vam uopšte strano, naprotiv - naglasila je Vulićeva.

Ona je rekla da bi voljela bar jednom da javnost u BiH, posebno u Republici Srpskoj dobije iskren odgovor od Ambasade SAD u Sarajevu šta je za njih partnerstvo.

- Da li su to bombarderi koje nam tako zdušno reklamirate kao plastične igračke, a ne, kako ste sami napisali, letjelice koje u kratkom roku koriste velike količine naoružanja protiv neprijatelja svuda u svijetu. U kom svijetu? U svijetu gdje se pod plaštom borbe za demokratiju šalju bombarderi da nam demonstrirate silu, da traumirate narod, nedužnu djecu ili je to još jedan pokušaj da uplašite sve oni koji nisu slijepi poslušnici globalista? - upitala je Vulićeva.

Ona je poručila zaposlenim u Ambasadi SAD u BiH da im je uzaludan trud što se tiče onih koji imaju glavu da misle, oči da vide i uši da čuju, ali narodu i djeci u BiH nije potrebna ta vrsta demokratije koju propagira Ambasada SAD u BiH a koja podrazumijeva demonstraciju sile i straha.

- Takva vrsta demokratije nije potrebna nikome u svijetu, pa ni vašim neprijateljima. Mi u Republici Srpskoj i BiH dobro znamo rezultate vašeg sećijaškog političarenja i "demokratije" sa sarajevskih mindera - naglasila je Vulićeva.