latinica  ћирилица
29/05/2023 |  15:10 ⇒ 18:02 | Autor: RTRS

Kolegijum NSRS zakazao Treću redovnu sjednicu za 6. juna (VIDEO)

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je danas da Treća redovna sjednica bude održana u utorak, 6. juna 2023. godine sa početkom u 10.00 časova.
Kolegijum NSRS (Foto: narodnaskupstinars.net) -
Kolegijum NSRS (Foto: narodnaskupstinars.net)

Na Prijedlogu dnevnog reda, koji je utvrdio Kolegijum, nalazi se 19 tačaka.

Pored poslaničkih pitanja predsjedniku Vlade Srpske poslanici će razmatrati Prijedlog Rezolucije o zaštiti Srba na Kosovu i o teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije na prijedlog Nenada Stevandića, predsjednika NSRS.

Na dnevnog reud trebalo bi da budu i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima po hitnom postupku, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju po hitnom postupku i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju krivičnih i prekršajnih sankcija Srpske.

Poslanici će razmatrati i Nacrt zakona o očuvanju kulturnog i istorijskog nasljeđa Svetog manastira Hilandar na prijedlog predsjednika Republike, zatim Nacrt zakona o dopuni Zakona o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti Srpske i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima Srpske, navodi se u saopštenju.

Na dnevnom redu sjednice trebalo bi da budu i Konsolidovani izvještaj o izvršenju Budžeta Srpske za period 01.01. – 31.12.2022. godine, Izvještaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslova za 2022. godinu, Izvještaj o radu i finansijski izvještaj Komisije za koncesije za 2022. godinu i Izvještaj o radu i izvršenju Rebalansa Finansijskog plana – Budžeta ЈU Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu za period 01.01. – 31.12.2022. godine.

Poslanici bi trebalo da razmatraju i Godišnji izvještaj o radu Ombudsmana za djecu za 2022. godinu, Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH za 2022. godinu i Godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije ombudsmena za ljudska prava BiH za 2022. godinu.

Na dnevnom redu bi trebalo da budu i Informacija o odlukama o pomilovanju u 2022. godini, Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Srpske kod Svjetske banke – Međunarodne banke za obnovu i razvoj za drugi Projekat podrške zapošljavanju (WB IBRD 9381-BA), Prijedlog odluke o kriterijumima za ocjenu stepena razvijenosti jedinica lokalne samouprave u Republici Srpskoj, te izbor i imenovanja.