latinica  ћирилица
29/05/2023 |  15:19 ⇒ 15:23 | Autor: RTRS

Prijedlog pritvora za dvojicu osumnjičenih u predmetu "Transporter"

Tužilaštvo BiH zatražilo je pritvor za Slavka Brborovića /58/ i Željka Maksimovića /50/ koji su uhapšeni u akciji "Transporter" zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom droge, a Brborović i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.
Sud i Tužilaštvo BiH - Foto: RTRS
Sud i Tužilaštvo BiHFoto: RTRS

Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike ili ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Oni se terete da su duži vremenski period, sa specijalno prepravljenim vozilom, vršili međunarodno krijumčarenje i neovlašten promet većih količina kokaina, a najmanje 23 kilograma na područje BiH.

U saopštenju se navodi da su drogu nabavljali sa područja Holandije, Belgije, te je krijumčarili preko Češke i Njemačke i vršili dalju preprodaju na teritoriji BiH.

Na ročištu, koje će biti održano u Sudu BiH, postupajući tužilac detaljno će obrazložiti prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Brborović i Maksimović uhapšeni su u subotu 27. maja u akciji Ministarstava unutrašnjih poslova Republike Srpske, a po nalogu Tužilaštva BiH.