latinica  ћирилица
29/05/2023 |  15:22 | Autor: SRNA

Pretresi na području Mostara i Tuzlanskog kantona, uhapšena četiri lica

Pripadnici Federalne uprave policije izvršili su pretres na po tri lokacije na području Mostara i Tuzlanskog kantona, te uhapsili četiri lica koja su osumnjičena da su uticala na svjedoke i saučesnike u krivičnom predmetu za organizovani kriminal u kojem je optužen S.Đ. i ostali.
Policija FBiH - Foto: RTRS
Policija FBiHFoto: RTRS

Uhapšena su tri lica iz Mostara - E.B, V.V. i K.E, te lice čiji su inicijali A.M. iz Tuzle, a prilikom pretresa pronađeni su predmeti traženi naredbom suda, mobilni telefonski aparati, sim kartice, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela, saopšteno je iz FUP-a.

Pretres je izvršen prema naredbi Opštinskog suda u Mostaru, dok će uhapšena lica nakon kriminalističke obrade biti predata nadležnom Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Akcija je sprovedena uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog i MUP-a Tuzlanskog kantona, s ciljem otkrivanja i dokazivanja izvršenja krivičnih djela udruživanje radi činjenja krivičnog djela, podstrekavanje na krivično djelo, davanje lažnog iskaza, te sprečavanje dokazivanja.