latinica  ћирилица
29/05/2023 |  15:57 ⇒ 15:59 | Autor: sputniknews.com

Vučević sa Čen Bo: Hvala na podršci, stav Kine po pitanju KiM uvijek je bio principijelan i dosljedan

Potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Srbije Miloš Vučević sastao se danas sa ambasadorom Narodne Republike Kine Čen Bo i tom prilikom je izrazio izuzetnu zahvalnost na bezrezervnoj podršci koju NR Kina pruža očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije.
Sastanak Vučevića i Čen Bo (Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ NIKOLA NEDELJKOVIĆ/ nr) -
Sastanak Vučevića i Čen Bo (Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ NIKOLA NEDELJKOVIĆ/ nr)

Kako je naveo, stav NR Kine po pitanju Kosova i Metohije uvijek je bio principijelan i dosljedan, što je dokaz iskrenog prijateljstva dvije zemlje, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Dugoročno strateško opredjeljenje Republike Srbije, istakao je ministar odbrane, jeste da vodi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku.

Vlada Republike Srbije, ukazao je Vučević, uprkos svim izazovima, nastaviće da vodi odgovornu politiku mira i saradnje i ostaje posvećena poštovanju međunarodnog prava i punoj primjeni do sada postignutih sporazuma.

Čen Bo je zahvalila na gostoprimstvu i prilici za razgovar o temama od značaja za saradnju dvije zemlje.

Kako je naglasila, uzajamna podrška Srbije i Kine o pitanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta i odlični odnosi predsjednika Srbije i Kine potvrda su tradicionalnog čeličnog prijateljstva dviju država.

Ambasodorka Kine istakla je i da saradnja u oblasti odbrane dodatno učvršćuje sveukupne odnose dvije države i konstatovala da postoji prostor za njeno dalje unapređenje.