latinica  ћирилица
29/05/2023 |  16:53 | Autor: SRNA

Nije primljena k znanju Informacija vezana za priznanje Udruženju sedme muslimanske brigade iz Zenice

Zajednička komisija za odbranu i bezbjednost BiH nije primila k znanju Informaciju Ministarstva odbrane u Savjetu ministara u vezi sa zaključkom usvojenim na prethodnoj sjednici ove komisije, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.
Sarajevo - Foto: RTRS
SarajevoFoto: RTRS

Zajednička komisija za odbranu i bezbjednost usvojila je u aprilu zaključak kojim od zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH i Ministarstva odbrane traži da u roku od 15 dana dostavi informaciju o tome da li je tačno da je ovaj štab dodijelio priznanje Udruženju sedme muslimanske brigade iz Zenice.

U zaključku se traži i informacija o tome ko je dodijelio priznanje i na osnovu kojeg zakonskog osnova, kao i ko je i kada pokrenuo inicijativu i zahtjev da se priznanje dodijeli, te ko je odlučivao o tom prijedlogu.

Na današnjoj sjednici Komisije usvojen je Izvještaj o radu Savjeta ministara za 2021. godinu, u dijelu nadležnosti Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost BiH, a k znanju je primljeno obavještenje o isteku mandata parlamentarnog vojnog povjerenika, te je, u skladu sa Zakonom, pokrenuta procedura za imenovanje novog parlamentarnog vojnog povjerenika BiH.

Zajednička komisija usvojila je Izvještaj o radu Koordinacionog odbora za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja za 2021. godinu i Izvještaj o radu Koordinacionog odbora za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja za prošlu godinu.

Primljena je k znanju Informacija o stanju u oblasti migracija u BiH za 2022. gdinu, koju je sačinilo Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara.

K znanju su primljene informacije o učešću predsjedavajućeg Zajedničke komisije Јasmina Imamovića u radu redovne Godišnje analiza u oblasti upravljanja personalom u Oružanim snagama BiH i Ministarstvu odbrane BiH za 2022. godinu, te učešću zamjenika predsjedavajućeg Marine Pendeš u radu 17. godišnje konferencije Generalnog inspektorata Ministarstva odbrane i inspektora Oružanih snaga.