latinica  ћирилица
29/05/2023 |  18:00 ⇒ 18:42 | Autor: RTRS

Milićević: Srbija će nastaviti podršku Srpskoj (VIDEO)

Solidarnost i jedinstvo srpskog naroda ključni su za očuvanje našeg identiteta i interesa širom regiona, izjavio je ministar bez portfelja Srbije za dijasporu Đorđe Milićević nakon sastanka sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva i predstavnicima udruženja Srba iz Federacije BiH i Istočnog Sarajeva.
Đorđe Milićević i Ljubiša Ćosić - Foto: SRNA
Đorđe Milićević i Ljubiša ĆosićFoto: SRNA

Ukazano je na bratske odnose i kontinuiranu podršku Srbije i najavljen susret organizacija koje okupljaju Srbe van Srbije. Predstavnici Srba iz Federacije BiH ukazali su na kršenja njihovih prava.

Đorđe Radanović, predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH, istakao je da su trenutno najveći problem imovinska prava. Naveo je da ni bezbjednosna situacija nije povoljna, kao da su neriješena pitanja primjene ćirilice i radnih odnosa.

Milićević je naglasio da je današnji susret sa predstavnicima Srba iz Sarajeva, Mostara, Odžaka, Bosanskog Petrovac od izuzetne važnosti, te da razumiju njihove potrebe i brige.

- Potrebno je da zajedno radimo na njihovom rješavanju. Došao sam da saslušam probleme i predočim šta će ovo ministarstvo raditi na njihovom rješavanju- rekao je Milićević.

Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, naveo je da je u posljednjih deset godina Srbija pružila mveliku podršku gradu istočno Sarajevo, kao i drugim opštinama u Srpskoj, u iznosu od 53 miliona evra.