latinica  ћирилица
29/05/2023 |  23:21 ⇒ 30/05/2023 | 08:56 | Autor: SRNA

Elek: Ranjeni Dragiša Galjak životno ugrožen

Direktor bolnice u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice Zlatan Elek izjavio je večeras da se ljekari bore za život Dragiše Galjka u kojeg je u Zvečanu pucao pripadnik tzv. kosovske policije.
Sukob u Zvečanu (Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI) -
Sukob u Zvečanu (Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI)

On je istakao da Galjak ima dvije prostrelne rane, jednu lijeve polovine karlice, a drugu lijeve šake, te da se nalazi u jedinici intenzivne njege nakon što je završena operacija.

Elek je rekao novinarima da su danas u bolnici pomoć zatražila 52 pacijenta povrijeđena u Zvečanu, da većina ima povrede od gumenih metaka, šok bombi i suzavca.

- Drugo dvoje povređenih koji su odbili da budu hospitalizovani su doktor Dragiša Milović, zamjenik direktora KBC-a, koji je zadobio više povreda grudnog koša, leđa, stomaka, gornjih i donjih ekstremiteta. Te povrede su nanijete udarcima čizmama i palicama Kforovih vojnika. Povrijeđen je i Časlav Sofronijević koji ima povrede od gumenih metaka u lijevom slabinskm predjelu i nagnječanja koji su posledica udaraca grudnog koša, vrata, ekstremiteta i stomaka - precizirao je Elek.

On je dodao da su ostali pacijenti lakše povrijeđeni i da niko od njih nije želio da ostane na liječenju u bolnici.

Više desetina lica povrijeđeno je u opštini Zvečan kada su pripadnici ROSU jedinice i KFoOR-a bacili šok bombe i suzavac kako bi okupljene Srbe što više udaljili od zgrade opštine i iz centra grada. Srbi su uzvratili kamenicama, flašama i drugim predmetima.