latinica  ћирилица
30/05/2023 |  07:32 ⇒ 10:51 | Autor: RTRS

Klokić: Grci imaju priliku na svojim rafama naći proizvode iz Srpske (VIDEO)

Od sada, Grci imaju priliku da na svojim rafama kupe proizvode koji dolaze iz Republike Srpske, rekao je ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić.
Zlatan Klokić - Foto: RTRS
Zlatan KlokićFoto: RTRS

- Naša Predstavništva širom svijeta, organizuju i druge vidove podrške, a u junu mjesecu će se organizovati i biznis forum u Štutgartu. Radili smo ovakve stvari i u prethodnom periodu koje su se pokazale odlično, u smislu razmjene iskustava i kontakata - dodaje Klokić.

Kaže, da je važno njegovati srpski jezik i kulturne vrijednosti, te ističe da se organizuju i časovi srpskog jezika na Krfu i Solunu.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Solunu Јelena Јovanović kaže da se na promociji Srpske u Grčkoj radi konstantno.

- Predstavništvo Republike Srpske u Grčkoj stalno radi na promociji, te na inicijativi da dođe do razmjene proizvoda Grčke i Srpske - rekla je Јovanovićeva.

Dodaje, da je kompanija iz Prnjavora, probila led na grčkom tržištu, te da će se njiovi proizvodi naći u najvećimj marketima Grčke.

Kada je riječ o "Danima srpstva na Krfu", Klokić ističe ogroman značaj koji je Krf imao za istoriju srpskog naroda, te da je Krf posebno mjesto.