latinica  ћирилица
30/05/2023 |  09:13 ⇒ 13:05 | Autor: sputniknews.com

Vučić sa ambasadorima Kvinte: Potezi Prištine nas udaljavaju od mira i stabilnosti u regionu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se na Andrićevom vencu sa ambasadorima Kvinte (SAD, Velika Britanija, Francuska, Njemačka, Italija), kao i sa šefom delegacije Evropske unije.
Vučić sa ambasadorima Kvinte (Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bs) -
Vučić sa ambasadorima Kvinte (Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bs)

Sastanku Vučića sa ambasadorima Kvinte prisustvovali su ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Vučić je na Instagram nalogu Busucnostsrbijeav napisao da je sa ambasadorima zemalja Kvinte razgovarao o trenutnim dešavanjima na Kosovu i Metohiji i istakao da jednostrani potezi Prištine dovode do nasilja nad srpskom zajednicom, što nas udaljava od trajnog mira i stabilnosti u regionu.

- Hitno povlačenje lažnih gradonačelnika i pripadnika tzv. specijalnih policijskih snaga Prištine je uslov za očuvanje mira na KiM - poručio je Vučić.

Predsjednik Vučić pozvao je sinoć međunarodnu zajednicu da urazumi premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, ali ne besmislenim saopštenjima poslije kojih mu daju viznu liberalizaciju i članstvo u Savjetu Evrope bez formiranja ZSO.