latinica  ћирилица
30/05/2023 |  09:42 ⇒ 13:05 | Autor: TANЈUG

Petković: Paljenje trobojke u Gračanici predstavlja suludi mrziteljski pir

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković saopštio je danas da paljenje srpske trobojke u Gračanici predstavlja suludi mrziteljski pir.
Zapaljena zastava u Gračanici (Foto: TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM/bs) -
Zapaljena zastava u Gračanici (Foto: TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM/bs)

- Noćas je albanski ekstremista u Gračanici zapalio srpsku trobojku u svom suludom mrziteljskom piru, inspirisan napadom Kurtijevih terorista na sjeveru KiM na goloruki srpski narod. Srbi su zastavu odmah zamijenili novom, jer nikada mržnja neće biti jača - poručio je Petković na Tviteru.

On je dodao i da je tokom noći uništen Đokovićev mural u Orahovcu.

- Osim toga, ispisane su poruke terorističke UČK. Ekstremisti udaraju tamo gdje su Srbi najizolovaniji i najranjiviji. To je slika i prilika Kurtijeve ekstremističke politike na KiM. Oni koji inspirišu šovinizam moraju biti najhitnije obuzdani, jer Kurtiju Srbi nisu politički problem, oni su mu problem samim tim što postoje. Za Kurtija je lična uvreda sve što je srpsko, jer njegov glavni pokretač je duboka i iracionalna mržnja - dodao je Petković.

Zastavu Republike Srbije, koja se nalazi pored spomenika Milošu Obiliću u Gračanici, zapalili su u ranim jutarnjim časovima nepoznati počinioci, dok je Đokovićev mural u Orahovcu ižvrljan i preko njega je napisano "UČK".