latinica  ћирилица
30/05/2023 |  11:01 ⇒ 13:03 | Autor: RTRS

Emidini Bini: Značajno učešće delegacije Srpske na poslovnom forumu u Udinama (VIDEO)

Ministar za privredu i turizam u Vladi italijanske regije Fruli Venecija Đulija Sergio Emidini Bini izjavio je da učešće delegacije Republike Srpske na poslovnom forumu u Udinama značajno doprinosi saradnji i povezivanju ove italijenske regije i Republike Srpske.
Đulio Sergio Emidini Bini - Foto: RTRS
Đulio Sergio Emidini BiniFoto: RTRS

On je rekao da je važno što su učesnici foruma bili u prilici da čuju šta sve Republika Srpska može da ponudi investitorima iz Italije, ali je značajno i što su gosti iz Republike Srpske mogli da saznaju o tome šta ova regija može da ponudi ulagačima iz Srpske.

- Isto tako kao što vi prezentujete Republiku Srpsku našim investitorima, volio bih da i privrednici iz Republike Srpske nađu nešto značajno u šta bi uložili u našoj regiji - rekao je ministar Bini.

On je naveo da u postkovid periodu, te zbog sukoba Rusije i Ukrajine postoje određene prepreke u poslovanju, ali da Italija radi mnogo na tome da pomogne svojim privrednicima.

- Naša zemlja radi mnogo na tome da pomogne svojim privrednicima prvenstveno u smislu da možda skratimo pojedine lance isporuka, jer su to neki problemi s kojima se oni najviše suočavaju, tako da naša zemlja jeste okrenuta prema zemljama u okruženju, baš kako bi one možda bile mogućnost za naše privrednike - rekao je ministar Bini.