latinica  ћирилица
30/05/2023 |  11:17 ⇒ 13:50 | Autor: RTRS

Dodik: Potpuno neprimjerena reakcija pripadnika KFOR-a prema golorukom srpskom narodu (VIDEO)

Potpuno je neprimjerena reakcija pripadnika KFOR-a prema golorukom srpskom narodu koji brani svoje pravo na život na Kosovu i Metohiji, napisao je na Tviteru predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Dodik Milorad (Foto: TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ bg) -
Dodik Milorad (Foto: TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ bg)

- Njihovo ponašanje pokazuje da njihovo prisustvo ne garantuje bezbjednost srpskom narodu. Za trenutnu situaciju isključivo su odgovorni predstavnici međunarodne zajednice, koji ne poštujući međunarodno pravo i potpisane sporazume kreiraju neodrživa rješenja - kaže Dodik.

Republika Srpska, ističe, daje punu podršku našem narodu u zahtjevima da im se obezbijedi normalan i miran život.

- U narednim danima Narodna skupština Republike Srpske donijeće deklaraciju o podršci srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i teritorijalnom integritetu Srbije - istakao je Dodik.

Na sjeveru Kosova i Metohije noć je protekla mirno. Snage Kfora sa opremom sa razbijanje demonstracija postavili su novi kordon nekoliko stotina metara udaljen od zgrade lokalne samouprave u Zvečanu. Više od 50 povrijeđenih, stanje Dragiše Galjka i dalje zabrinjavajuće. Vučić se sastao sa ambasadorima Kvinte.

Podsjećamo, Kfor je juče u Zvečanu nasilno razbio protest Srba.

Dvojica Srba ranjena su iz vatrenog oružja, jedan od njih je u veoma teškom stanju. Ima više od 50 povrijeđenih sa obje strane.