latinica  ћирилица
30/05/2023 |  11:23 ⇒ 11:25 | Autor: RTRS

Kostrešević na konferenciji "Podrška borbi protiv teškog kriminala na Zapadnom Balkanu"

Direktor policije Republike Srpske Siniša Kostršević učestvuje na završnoj konferenciji Regionalnog projekta IPA 2019 "Podrška borbi protiv teškog kriminala na Zapadnom Balkanu" koja se održava u Rimu, a na kojoj su predstavljeni rezultati projekta, prijedlozi za dalju izgradnju institucionalnih kapaciteta te načini saradnje sa agencijama za provođenje zakona u zemljama Evropske unije i međunarodnim partnerima.
Kostrešević na konferenciji "Podrška borbi protiv teškog kriminala na Zapadnom Balkanu" - Foto: Ustupljena fotografija
Kostrešević na konferenciji "Podrška borbi protiv teškog kriminala na Zapadnom Balkanu"Foto: Ustupljena fotografija

Kostrešević se zahvalio na podršci koju je Regionalni projekat IPA 2019 pružio Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske na polju jačanje borbe protiv organizovanog kriminala i jačanju saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala, borbi protiv terorizma i nasilnog ekstremizma, bezbjednosti granica i upravljanje migracijama, što predstavlja visoke prioritete u perspektivi proširenja za angažovanje EU na Zapadnom Balkanu.

Foto: Ustupljena fotografija

Regionalni projekat IPA 2019 "Podrška borbi protiv teškog kriminala na Zapadnom Balkanu" je trogodišnji projekat koji je zvanično otpočeo 1. jula 2020. godine i bio je namijenjen jurisdikacijama Zapadnog Balkana, a finansiran od strane Evropske unije, Federalnog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Njemačke i Ministarstva unutrašnjih poslova Italije sa budžetom od 17.915 000 evra.