latinica  ћирилица
30/05/2023 |  12:52 ⇒ 14:21 | Autor: SRNA

Kampanja "Oružje ne štiti, oružje ubija" preventivnog karaktera

Banjalučka policija održala je predavanje učenicima banjalučke Elektrotehničke škole "Nikola Tesla" u okviru kampanje "Oružje ne štiti, oružje ubija", te ih informisala kako da se ponašaju ukoliko pronađu odbačena minsko-eksplozivna sredstva na javnim površinama.
Banjaluka - policija - predavanje - Foto: SRNA
Banjaluka - policija - predavanjeFoto: SRNA

Inspektor u Sektoru policije Policijska uprava Banjaluka Miroslav Đukić rekao je novinarima da je cilj kampanje upoznati prosvjetne radnike i učenike o potencijalnim bezbjednosnim rizicima i opasnostima usljed nestručne upotrebe vatrenog oružja.

- Policijski službenici informišu učenike u osnovnim i srednjim školama o tragičnim događajima i nesrećnim slučajevima koji su se dogodili u proteklom periodu - rekao je Đukić.

Direktor Elektrotehničke škole "Nikola Tesla" Irina Čavić rekla je da ova školska ustanova njeguje nultu stopu tolerancija prema bilo kojoj vrsti nasilja, te da ova kampanja doprinosi preventivnom djelovanju.

Učenik drugog razreda Elektrotehničke škole "Nikola Tesla" Nikola Peulja smatra da roditelji i nastavnici igraju veliku ulogu u vaspitanju djece.

- Najviše stvari djeca nauče od roditelja. Kada im se nešto fino objasni, to se shvati na pravi način. Dijete koje je psihički stabilno i zna svoje granice, ne bi trebalo nikada stvarati probleme - naglasio je Peulja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske sprovodi kampanju "Oružje ne štiti, oružje ubija" od 22. maja do 9. juna.

Ova kampanja namijenjena je učenicima osnovnih i srednjih škola širom Srpske, kako bi im se ukazalo, ne samo na opasnosti koje nosi upotreba vatrenog oružje, već i primjere koji su nažalost završili tragično, saopšteno je ranije iz MUP-a Srpske.