latinica  ћирилица
30/05/2023 |  13:03 ⇒ 14:57 | Autor: RTRS

Kovačević: Žao mi je što nije bilo saglasnosti da se ispitaju prijetnje srpskim poslanicima u Sarajevu (VIDEO)

To što na današnjoj sjednici Zajedničke komisije za ljudska prava Parlamentarne skupštine BiH nije usvojen predloženi zaključak, kojim bi se utvrdio termin za održavanje rasprave o navodima iz prijave Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH u vezi sa kršenjem Kodeksa ponašanja poslanika i delegata je veoma loša i zabrinjavajuća, rekao je za RTRS Radovan Kovačević, predsjednik ove komisije.
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

- Prijava koju je podnio Klub poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu razmatrana je na današnjoj sjednici, ali nije usvojena, jer nije postojao niti jedan glas bošnjačkih članova. To je veoma loša i zabrinjavajuća poruka, obzirom da je prijava podnesena poslije sjednice na kojoj je poslaniku iz SNSD poslata poruka i gdje mu je dobačeno: "Hajde ba, dosta vas je više". Očigledno je da je normalno da se ovdje u ovoj zgradi i u Sarajevu tako govori - rekao je Kovačević.

Istakao je da, kada je šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić uputila inicijativu, te tražila od predsjedavajućeg Denisa Zvizdića da reaguje, a on joj je odgovorio "Sada i nikada više ste mi se obratili na taj način".

- Žao i je što u Zajedničkoj komisiji danas nije bilo saglasnosti da se takva stvar ispita, da se nađe način kako da se sankcionišu ovakve poruke, te da se pošalje poruka da ovdje za Srbe ima mjesta - kaže Kovačević.

Naveo je da su bošnjačke političke stranke uvijek jedinstvene i složne kada treba da se uradi nešto protiv Srba.

- To su poruke koje su za nas jasne, ali treba svi da znaju, da mi znamo kako da štitimo interese srpskog naroda i Republiku Srpsku, a to ćemo nastaviti i u narednom periodu - rekao je Kovačević.

Podsjećamo, Zajednička komisija za ljudska prava Parlamentarne skupštine BiH nije usvojila predloženi zaključak kojim bi se utvrdio termin za održavanje rasprave o navodima iz prijave Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH u vezi sa kršenjem Kodeksa ponašanja poslanika i delegata.

Prijava koju je podnio Klub poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu razmatrana je na današnjoj sjednici zajedničke komisije, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić uputila je inicijativu ministru bezbjednosti u Savjetu ministara Nenadu Nešiću u kojoj je tražila sprovođenje istrage i utvrđivanje ozbiljnost prijetnje koju je predsjedavajući ovog doma Denis Zvizdić uputio srpskim poslanicima na sjednici održanoj 19. aprila.